Ford sprema otpuštanja u Evropi, reže modele i uvodi nove
Log in

Ford sprema otpuštanja u Evropi, reže modele i uvodi nove

Ford je otkrio detalje temeljne rekonstrukcije poslovanja u Evropi, a ova strategija trebala bi američkom gigantu da konačno osigura profit i učini ga konkurentnijim.

U planu se pominje revidiranje poslovanja u Rusiji, a fabrika u Bordou će prestati sa proizvodnjom automatskim mjenjača. Osim ovoga spajaju se Ford UK i Ford Credit sjedišta u Britaniji, a iako nije potvrđeno, sve ove izmjene dovešće do većeg otpuštanja radnika (pominju se hiljade radnih mjesta).

"Poduzimamo odlučne akcije za transformaciju Fordovog poslovanja u Evropi", komentarisao je Steven Armstrong, potpredsjednik grupe i predsjednik Ford Europe. "Mi ćemo ulagati u vozila, usluge, segmente i tržišta koja najbolje podržavaju dugoročno održivo profitabilno poslovanje, stvarajući vrijednost za sve naše zainteresovane strane i isporučujući emotivna vozila našim klijentima."

Ford-Eerxplorer-2020-1280-04.jpg

Ono što je kupcima možda i bitnije, proizvođač će još jedan SUV model iz SAD početi da prodaje u Evropi. Nije poznato o kojem se modelu radi, ali pominje se novi Explorer koji se već prodaje u Rusiji.

Osim toga 2020. će biti predstavljen sportski električni model inspirisan Mustangom, a svaki model od Focusa pa naviše će imati elektrifikovanu verziju.

Dodajmo na kraju da Ford razmišlja da ukine modele C-Max i Grand C-Max, a pominje se i Mondeo i S-Max.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo