Ovo je priča o 11 nikad voženih BMW “petica” E34 iz Bugarske
Log in

Ovo je priča o 11 nikad voženih BMW “petica” E34 iz Bugarske

Posljednjih dana dosta se pisalo automobilima koji su pronađeni u jednom skladištu u Blagoevgradu u Bugarskoj, a osnivač Facebook stranice BMW Fans Bulgaria bacio je novo svjetlo na cijeli događaj.

brand-new-bmw-5-series-e34-discovered-in-bulgaria.jpg

Nakon što je krenula priča o 11 nikad voženih BMW “petica” E34 mnogi su počeli da se radpituju za aukciju i očekivane cijene, no Milen Milanov navodi da se tako nešto neće nikada desiti. Iako se za sada njegova priča ne može uzeti zdravo za gotovo, čini se da je dosta blizu istini.

brand-new-bmw-5-series-e34-discovered-in-bulgaria (1).jpg

Naime, Milanov navodi da je 1994. jedan španski diler nakon suočavanja sa bankrotom bio prinuđen da rasproda 186 novih Serija 5. Normalno, cijena je bila prilično niska zbog hitnosti situacije i jedan bugarski investitor je iskoristio ovo i kupio automobile. Ubrzo potom je Bugarska uvela PDV i cijena automobila je porasla za 20%, pa je cijela investicija bila praktično promašena.

brand-new-bmw-5-series-e34-discovered-in-bulgaria (2).jpg

“Tokom svih ovih godina prodato je 175 automobila do 2016. godine, kada je grupa entuzijasta pronašla preostalih 11 automobila u skladištu u jugozapadnoj Bugarskoj. Vozila su bez odgovarajućih dokumenata, carina, PDV-a, itd., pa se s novim zakonskim propisima ne mogu registrovati kao nova, ne odgovaraju bilo kakvim euro sertifikatima i normama “, tvrdi ovaj izvor.

brand-new-bmw-5-series-e34-discovered-in-bulgaria (3).jpg

Stoga budućnost ovih automobila nije tako svijetla, a treba uzeti u obzir i da brojni automobili imaju oštećenja od korozije i brojni im djelovi nedostaju jer su vađeni tokom vremena.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenoutorak, 08 januar 2019 17:35
megapixel logo