Mercedes-AMG A35 u prvim testovima opravdao očekivanja
Log in

Mercedes-AMG A35 u prvim testovima opravdao očekivanja

Mercedes-AMG je negdje u septembru mjesecu predstavio svoja A35 verziju hot hatch automobila koji je smješten između najjačeg standardnog modela i performantnog A45. Sada su se pojavili i prvi testovi ovog automobila i konačno možemo da vidimo kako se on nosi sa konkurencijom.

Među konkurencijom tu je i Volkswagen Golf R, a oba modela imaju 4-cilindarski trubo motor zapremine 2.0 litara i pogon na svim točkovima. U slučaju Golfa snaga je 310 ks (sa WLTP smanjeno za 10 ks) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što mu omogućava ubrzanje do stotke za 4,6 s.

A35 sa druge strane raspolaže sa 306 ks i 400 Nm, a u stanju je da do 100 km/h ubrza za 4,7 i ide do elektronski limitiranih 250 km/h. Dakle, ovi automobili su gotovo istih performansi.

Novinar Auto Express-a bio je vrlo impresioniran performansama i ponašanjem najmanjeg AMG-a, a automobil po njima pruža odličan grip a podupravljanje je minimalno i to samo u slučajevima kada se gura do limita.

Autocar dijeli mišljenje kolega i smatra da automobil ima izuzetno dobro prijanjanje i unaprijeđen AWD sistem, te da je čak bolje “upeglan” nego stari A45.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 06 decembar 2018 16:25
megapixel logo