Ovo je novi Ford Focus ST
Log in

Ovo je novi Ford Focus ST

Ford Focus ST je dosta hvaljen jer nudi kombinaciju performansi, sportskog upravljanja i držanja vrijednosti. Poznato je da američki gigant radi na novom modelu, a sada se nekoliko slika pojavilo na jednom privatnom forumu.

3beac2e82-2019-ford-focus-st-2.jpg

Novo izdanje Focusa ST izgleda ujedno i elegantnije i agresivnije od prethodnika, a prvo se primijete velika saćasta maska prepoznatljivog oblika u crnoj boji i jedinstveni branik koji podsjeća na onaj u Focusu ST-Line. Na braniku je takođe prisutna saćasta mreža i nešto izraženiji spliter na dnu od ST-Line varijante.

a2e277964-2019-ford-focus-st-1.jpg

Bočno se primjećuju donje ekstenzije i sjajne drške na vratima, kao i lagani alu točkovi sa potentnim kočionim sistem i crvenim kliještima.Dvobojna tema se nastavlja i pozadi sa crnim sjajnim spojlerom i obojanim difuzerom uz dvostruki izduv.

b90r41602-2019-ford-focus-st-3.jpg

U enterijeru nema bitnih promjena osim Recaro sportskih sjedišta sa ST oznakama, ali tu su elementi poput kožnog volana, trima koji podsjeća na karbon fiber i slično.

Zna se da automobil koristi 2.3 litarski 4-cilindarski EcoBoost iz Mustanga, no još uvijek nije potvrđeno sa koliko snage će raspolagati. Kod Mustanga je to 290 ks i 440 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a vjerujemo da će i ovdje biti dosta slično.

301et6470-2019-ford-focus-st-4.jpg

Osim toga ST će imati i druga sportska prilagođavanja a najviše njih će se odnositi naravno na oslanjanje.

Nije poznato kada će tačno Ford predstaviti Focus ST, no to sasvim sigurno neće biti na ženevskom sajmu jer ga proizvođač preskače.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo