Land Rover najavio novi Evoque
Log in

Land Rover najavio novi Evoque

Land Rover će drugu generaciju modela Range Rover Evoque premijerno predstaviti u Londonu 22. novembra.

U Land Roveru su u oktobru 2015. godine na umjetnički način najavili dolazak modela Range Rover Evoque Convertible, a u britanskoj automobilskoj kompaniji koja je pod okriljem indijske kompanije Tata Motors sličan scenario koristili su i ovaj put, pa je glavni grad Velike Britanije opet počašćen žičanim skulpturama koje otkrivaju konture druge generacije modela Evoque koji će svoju svjetsku premijeru imati 22. novembra.

rftzz4534df.JPG

Iza zanimljivih skulptura stoji JLR-ov tim dizajnera koji su bili zaduženi za dizajn karoserije nove generacije najmanjeg Range Rovera koji će mnogim detaljima podsjećati na Range Roverov model Velar, što je (svi se slažu) odlično, jer dizajn sofisticiranog Velara predstavlja pravo osvježenje u svijetu velikih SUV-ova.

Sa širim tragom i većim međuosovinskim rastojanjem u odnosu na prethodnika novi Evoque će ponuditi više prostora u kabini, a za pokretanje će koristiti posljednju generaciju četvorocilindarskih benzinskih i dizelskih motora iz Ingenium serije. Spominje se i hibridna verzija koju bi trebala pokretati kombinacija elektromotora i trocilindarskog 1.5-litarskog benzinskog motora.

uiot75fgntz.JPG

U Land Roveru su uvjereni da će i novi Evoque biti uspješan poput prethodnika koji je od svog premijernog predstavljanja 2011. godine pronašao put do više od 750.000 kupaca širom svijeta. Početak prodaje na većini tržišta počinje odmah nakon premijere.

Klix

Poslednji put izmenjenosreda, 14 novembar 2018 11:15
megapixel logo