Ovako bi mogla da izgleda Škoda Scala
Log in

Ovako bi mogla da izgleda Škoda Scala

Dok u Volkswagenu polako privode kraju rad na novoj generaciji Golfa, ni u češkom brendu ne gube vrijeme u pripremi svog hečbeka koji će doći na mjesto Rapida. Iako će novi model Škode biti na papiru konkurent Golfu, vjerujemo da matična grupa neće dozvoliti da mu ugrozi poziciju.

Česi su model nazvali Scala i u lineupu zamijeniće ne baš popularni Rapid, s tim da će dizajnersku inspiraciju vući iz Vision RS koncepta. To uključuje i dizajn unutrašnjosti gdje će biti zastupljene brojne karakteristike koncepta kojeg smo vidjeli na sajmu automobila u Parizu prije samo mjesec dana.

Dakle jasno je da će u odnosu na Rapid novi model ići uzlaznom putanjom u svakom smislu, i kada je u pitanju prostor, i dizajn, i tehnologija i luksuz. Scala će se naći u društvu modela kao što su Megane, Ceed, Focus, Leon... i sigurno će biti konkurentan kao novi igrač u klasi.

tskoda-vision-rs-concept.jpg

Motor1 je sada objavio kako bi Škoda Scala mogla da izgleda kada bude uskoro predstavljena. Kao što to obično biva, produkcijska verzija nije toliko atraktivna kao koncept, u ovom slučaju Vision RS. U skladu sa tim je i automobil na renderu nešto skromniji i djeluje nam kao dosta realan prikaz.

Podsjetimo da Vision RS koncept na kom se zasniva Scala kombinuje 1.5-litarski TSI sa četiri cilindra snage 150 ks sa elektromotorom snage 102 ks i 13 kWh baterijom. Performanse su 7.1 sekundi za sprint 0-100 km/h i maksimalna brzina od 209 km/h, dok litijum-jonska baterija može da se napuni preko kabla za 2.5 sata.

Promocija Škode Scala zakazana je za 6. decembar u izraelskom Tel Avivu.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenopetak, 09 novembar 2018 18:41
megapixel logo