Novi Audi TT biće kupe sa četvoro vrata?
Log in

Novi Audi TT biće kupe sa četvoro vrata?

Ukoliko se glasine pokažu kao tačne, nova generacija čuvenog Audijevog modela TT postaće kupe sa četvoro vrata. Ovu ideju smo zapravo na djelu vidjeli još 2014. kada je Audi u Parizu predstavio TT Sportback koncept.

2014-audi-tt-sportback-concept (3).jpg

Britanski Auto Express poziva se na dobro obaviještene izvore i tvrdi da je ideja zamjene tradicionalnog TT-a sa dvoje vrata već prihvaćena od strane menadžmenta kompanije. Potpuno novi TT bi prema istom izvoru trebao stići za dvije godine.

2014-audi-tt-sportback-concept (4).jpg

Činjenica je da je na sceni pad potražnje za sportskim automobilima i malim kupeima, pa je TT kakvog ga mi poznajemo bukvalno bio pred gašenjem. Obzirom da se radi o brendu koji je prisutan sada već 20 godina, u Ingolštatu će na ovaj način pokušati da ga spasu.

2014-audi-tt-sportback-concept.jpg

U poređenju sa aktuelnim TT-om, varijanta kupea sa četvoro vrata će morati da naraste kako bi ponudila dovoljno prostranu kabinu. Veruje se da će međuosovinsko rastojanje biti produženo za 120 milimetara, ukupna dužina će se povećati za 290 mm, dok će za oko 60 mm biti širi od TT-a dostupnog u prodaji.

2014-audi-tt-sportback-concept (1).jpg

Automobil će se voziti na modernizovanoj verziji MQB platforme a novi TT nudiće se sa blago hibridnim benzinskim i dizelskim agregatima, plus plug-in hibridnim i jednim potpuno električnim sklopom.

Koliko u ovim glasinama ima istine pokazaće vrijeme, ali činjenica je da Audi nešto mora mijenjati sa TT-om.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo