Policija morala da organizuje potjeru za 11-godišnjakom
Log in

Policija morala da organizuje potjeru za 11-godišnjakom

Kada je pored policijske patrole u Ohaju u nedjelju veče “proletio” Dodge Durango niko nije ni slutio da je za volanom 11-godišnji dječak, no na kraju je sve dobro završilo.

Mediji ovih dana javljaju o incidentu u kom je učestvovao 11-godišnji dječak, a posebno šokantna je činjenica da je ovo njegov treći ozbiljan prekršaj i krađa automobila roditeljima.

Još kada je dječaku bilo 10 godina policijske patrole Ohaja morale su da organizuju potjeru za automobilom koji je ukrao roditeljima, jer je vožnjom od preko 160 km/h ugrožavao bezbjednost saobraćaja. Tada su ga zaustavili bušenjem guma pomoću specijalnih barijera.

Posljednji incident je započeo kada je majka dječaku oduzela PlayStation konzolu jer je previše vremena provodio igrajući. On je riješio da se revanšira krađom SUV-a, i na kraju je udario u jedan parkirani kamionet. Dječak je ovom prilikom odveden u bolnicu bez bitnijih povreda.

Potjera za automobilom trajala je dok se nije javio otac dječaka koji je objasnio ko upravlja vozilom. Potjera je zatim obustavljena kako se ne bi ugrozila bezbjednost, jer dječak je i u prethodnim “ekskurzijama” jasno odbijao da zaustavi automobil na molbu policije.

Mališan se sada suočava sa ozbiljnim optužbama kod sudije za maloljetnike.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo