Novi Land Rover Defender dobija novi dizajn i tehnologiju
Log in

Novi Land Rover Defender dobija novi dizajn i tehnologiju

Land Rover Defender je tokom decenija svog postojanja bukvalno postao sinonim za offroad vožnju. Iako se do sada ovaj automobil pravio sa samo jednim ciljem, čini se da će se stvari sa novom generacijom bitno promijeniti.

Umjesto kocke na točkovima koja vas može prevesti gdje god želite, novi Defender biće nakrcan luksuzom i tehnologijom kako bi bio pravi predstavnik 21. vijeka.

Neki fanovi neće biti oduševljeni izmjenama koje očekuju legendarni model, ali treba imati u vidu da je Land Rover kompanija koja je tu prije svega da zaradi. Premda se Range Rover, Range Rover Evoque, i Discovery sasvim fino prodaju, na drugoj strani je Defender koji se muči da dostigne 20.000 jedinica na godišnjem nivou. Kada se stvari dovedu u red očekuje se da bi nova generacija ovu brojku mogla podići na oko 100.000 automobila godišnje.

2019-land-rover-defedfednder-spy-photo (1).jpg

"Tehnologija će biti obavezna u novom Defenderu", izjavio je direktor kompanije Jaguar Land Rover Ralph Speth za CarAdvice. "Vi jednostavno ne možete više da pravite ovakvo vozilo bez tehnologije, ne možete postići nivoe emisija i ne možete postići nivo CO2 koji se zahtijeva ovih dana."

Dizajn će takođe doživjeti radikalnije izmjene bez obzira na loš prijem javnosti koncepta iz 2011. Iako se automobil neće previše oslanjati na taj koncept, radi novih regulativa potrebno je znatno poboljšati aerodinamiku jer se to bitno odražava na potrošnju i time emisiju štetnih gasova.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenosreda, 24 oktobar 2018 17:41
megapixel logo