Porsche će zadržati volan i pedale zauvijek
Log in

Porsche će zadržati volan i pedale zauvijek

Kada je krenula sva ta priča oko autonomnih tehnologija vožnje mnogi su se s pravom zabrinuli za budućnost prevoza, a najviše da će izgubiti priliku da upravljaju automobilom, ono u čemu veliki broj nas uživa. Na svu sreću Porsche nudi rješenje za oktanske zavisnike.

Govoreći za Motor Authority, šef Porschea za Sjevernu Ameriku, Klaus Zellmer, rekao je da taj proizvođač nikada neće izbaciti volan i pedale iz automobila uprkos tome što će implementirati samovozeće tehnologije.

porsche-mission-e-cross-turismo-concept.jpg

“Naš plan je da uvijek imamo upravljač i pedale u automobilu, a potencijalno i manuelni mjenjač (u ponudi) kako bi se stvarno povezali sa automobilom i sve obavljali sami. Naši kupci uvijek žele sve. Žele mogućnost da koriste autonomnu vožnju, ali isto tako žele da upravljaju automobilom.”

Prostije rečeno Porsche će vozačima dati izbor da li žele da u potpunosti upravljaju automobili, ili žele da se prepuste tehnologiji da to odradi za njih kada im nije do vožnje. To znači da će Porsche nuditi automobile nivoa 3 i 4 autonomne tehnologije, ali nikada neće ponuditi nivo 5 u kom automobili neće imati komande za upravljanje.

porsche-mission-e-cross-turismo-concept (1).jpg

“Svi ovi sistemi asistencije pomažu vam u određenim saobraćajnim situacijama da preuzmu dio tereta vožnje, a znamo da postoje određene saobraćajne situacije u kojima jednostavno nije prijatno voziti,” zaključio je  je Zellmer.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 11 oktobar 2018 16:36
megapixel logo