Volkswagenovi električni automobili koštaće poput dizelaša?
Log in

Volkswagenovi električni automobili koštaće poput dizelaša?

Njemački gigant Volkswagen objavio je detalje o svojim dolazećim električnim automobilima, a ono što najviše izaziva pažnju je podatak da će biti pristupačne cijene. Proizvođač nije iznosio konretne cifre ali je rečeno da će biti dosta niže od konkurencije.

Govoreći za Green Car Reports, šef e-mobility odjeljenja, Thomas Ulbrich, rekao je da će električna vozila tog proizvođača cijenom biti pozicionirana kao konkurenti dizelskim modelima.

5a320b16-vw2bi.d.2bconcefgpts2b-2.jpg

Ovo bi moglo da znači da će ID concept u klasi Golfa koštati svega 23-24 hiljade eura u osnovnim verzijama opreme i najmanjom baterijom. To bi bio zaista ozbiljan iskorak kada je cjenovna politika u pitanju.

Volkswagen navodno svoje planove masovne elektrifikacije naziva „električno za svakog“ i „električna vozila za milione, ne za milionere“. Ulbrich je ubijeđen da će kompanija ovakvom cjenovnom politikom pridobiti milione kupaca.

Njemačka kompanija nije objavila detaljne specifikacije dolazećih modela iz ID porodice, ali potvrdili su da će automobili imati modularan baterijski set koji će omogućavati autonomiju od 320 do 547 km po WLTP standardu.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo