Vječita dilema: Da li je bolja S Klasa, A8 ili Serija 7?
Log in

Vječita dilema: Da li je bolja S Klasa, A8 ili Serija 7?

Vjerovatno u auto industriji ne postoji veće rivalstvo od onog koje imaju Mercedes, BMW i Audi, a „bitka“ je može se reći najsurovija kada su u pitanju automobili u vrhu ponude. Stoga je za ove proizvođače veoma bitno da imaju konkurentan flagship, iako svi oni tvrde da je baš njihova limuzina najbolja.

S Klasa, Serija 7 ili A8 – na kraju uvijek odluči emocija i privrženost brendu. Fanovi će uvijek reći da je automobil baš njihovog omiljenog proizvođača nedostižan za ova dva, ali šta kažu stručnjaci? Britanski Carwow je uporedio upravo ova tri automobila.

Što se izgleda tiče činjenica je da ako vozite neki od ovih automobila to govori da ste „uspjeli u životu“, ali ništa glasnije to ne kaže nego S Klasa. Najsportskiji utisak odaje svakako BMW, i njegov vlasnik sigurno ne dopušta drugima da ga voze.

Kada je unutrašnjost u pitanju S Klasa djeluje najklasičnije i najluksuznije, dok po pitanju kvaliteta izrade zaostaje i za BMW-om i za Audijem. Novinar navodi da je u ovom dijelu A8 bez premca sa svojim minimalističkim dizajnom i kvalitetnim materijalima na svakom dijelu. Zamjerka ide na info-zabavni sistem kod Audija jer se ekrani osjetljivi na dodir u nekim situacijama u vožnji nepraktično rješenje.

Na kraju testa je možda i ono najbitnije – ponašanje u vožnji. S Klasa je sa najnovijom verzijom ljestvicu postavila veoma visoko i po pitanju performansi, i komfora, i uživanja u vožnji. Motor se ponaša odlično, veoma je odzivan a zvučna izolacija zaista dobra.

BMW je po novinaru sve to što i Mercedes, samo na nešto nižem nivou. Nevjerovatno je po njemu da Mercedes zapravo pruža bolji užitak u vožnji od BMW-a (u Sport/Dynamic modu).

Na kraju tu je Audi koji i sam nije toliko zabavan za vožnju kao Mercedes, ali komfor je nešto u čemu je nedostižan.

Ko je po njihovom mišljenju trenutno najbolji, ko najgori, a ko u zlatnoj sredini saznajte ovdje:

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo