Renault Sandero i Logan dobili jednu zvjezdicu za bezbjednost na Latin NCAP
Log in

Renault Sandero i Logan dobili jednu zvjezdicu za bezbjednost na Latin NCAP

Obično se na rastućim tržištima u zemljama u razvoju nude automobili niske cijene sa malo opreme i sa diskutabilnim nivoom bezbjednosti. Najpoznatije takvo tržište je Indija, ali i tržište Južne Amerike može ući u istu grupu.

Tako je su se na posljednjem latinoameričkom NCAP testu našli modeli Sandero i Logan, koji se tamo prodaju pod značkom Renaulta jer im je brend Dacia slabo poznat. Oba modela dobila su razočaravajuću jednu zvjezdicu za bezbjednost odraslih putnika.

Utvrđeno je da su oba automobila izrazito loša u situaciji bočnog sudara, za šta je, kako se navodi, odgovorna loša struktura i elementi za apsorbciju energije udarca.

dertz456456l.ki.jpg

Treba ipak reći da je Sandero na ovom tržištu ostao u prvoj generaciji, a da se štedjelo i na bezbjednosti zbog što niže cijene.

“Automobili koji se najviše prodaju imaju još uvijek uznemirujuće rezultate (u pogledu bezbjednosti) i ovo je neprihvatljivo za kupce. Mi ohrabrujemo proizvođače da poboljšaju bezbjednost na ovim vozilima, i da to bude korporativna odgovornost koja će rezultovati spašavanjem života,” kazao je predsjedavajući Latin NCAP-a Morales Rubio.

Podsjetićemo vas da Dacia modeli Sandero i Logan nijesu već od 2013-2014 testirani na Euro NCAP-u, dok Duster jeste dobio je tri zvjezdice.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenosreda, 13 jun 2018 15:58
megapixel logo