Audi testira novi A6 Allroad
Log in

Audi testira novi A6 Allroad

Iako bi mnogi pomislili da se na novim špijunskim fotografijama nalazi standardni Audi A6 Avant, radi se zapravo o verziji Allroad koja je snimljena po prvi put.

Naime, prototip koji je uslikan u Alpima (uz još neke modele Audija) nosio je dobar sloj kamuflaže koja prekriva gotovo sve djelove na automobilu, pa su ostali zakamuflirani i zaštitni plastični elementi po obodu karoserije. Ipak, kada se vidi kako izgleda novi A6 Avant nije teško pretpostaviti šta ispod kamuflaže krije robustniji Allroad.

df068abbfb-auftthtrzdi-a6-allroad-8.jpg

Ovaj model iz Ingolštata će se na tržištu boriti sa konkurencijom u vidu Volva V90 Cross Country i Mercedesa E-Class All-Terrain, a dosta toga imaće zajedničko sa standardnom A6 Avant verzijom. Osim višeg klirensa, novih točkova i zaštitnih elemenata tu će biti i veliki prtljažnik od 565 l, ali se spuštanjem zadnjih sjedišta (40:20:40) prtljažni prostor efektivno podiže na 1.680 l.

Kao što rekosmo, Allroad nije jedini Audi na bazi A6 koji se u Alpima testira. Družina iz Ingolštata dovezla je i S6 Avant i moćni RS6 Avant, a sve verzije ćemo vidjeti u produkcijskim verzijama u narednih godinu i po.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo