Volkswagen u završnim fazama testiranja facelift Passata
Log in

Volkswagen u završnim fazama testiranja facelift Passata

Potvrđeno je da će facelift Volkswagen Passata debitovati ove godine, a tu su i špijunske fotografije koje potvrđuju skori dolazak. Ovo se da zaključiti po skromnijoj kamuflaži koja je prisutna na automobilu.

Prototip koji je ovdje prikazan ima kamufliran prednji i zadnji dio, što znači da će se bitnije promjene desiti upravo tu. Volkswagen je poznat po tome što teško odstupa od postojećeg dizajna, pa vjerujemo da će izmjene biti više evolutivnog karaktera.

2019-vw-passdat-euro-spec-facelift-spy-photo (1).jpg

U svakom slučaju osvježeni Passat dobiće nešto izmijenjene branike, prednju masku koja “vuče” na ekskluzivnijeg Arteona i izmijenjene svjetlosne grupe sa novom grafikom.

Na fotografijama se primjećuje i da automobil na slici leži dosta nisko na zadnjem kraju, pa pretpostavljamo da se ovdje testira pod teretom. Ovo nije ništa neobično za proizvođače tokom testiranja jer im obezbjeđuje podatke za vožnju u ne baš svakodnevnim uslovima.

Do sada se nijesu pojavile fotografije unutrašnjosti ili podaci o budućim izmjenama, ali pretpostavljamo da će Passat dobiti noviju verziju info-zabavnog sistema, nove presvlake i slično. Ne treba očekivati fenomenalni Innovision Cockpit po ugledu na Touareg, jer ovo je na kraju ipak samo Passat.

fd2019-vw-passat-euro-ssdfpec-facelift-spy-photo.jpg

Kada je u pitanju motorizacija ni tu ne bi trebalo da bude iznenađenja, osim možda kod GTE plug-in hybrid verzija koja može dobiti bolji set baterija za veću električnu autonomiju. Lijepo bi bilo vidjeti i R verziju sa novim V6 turbom koji kompanija priprema za Arteon, ali o tom potom.

Osvježeni Passat debitovaće narednih mjeseci, a konačno će ga dobiti i u Americi gdje još uvijek kubure sa starom generacijom.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenoutorak, 12 jun 2018 17:01
megapixel logo