Audi: Do 2025. pola naše prodaje činiće SUV modeli
Log in

Audi: Do 2025. pola naše prodaje činiće SUV modeli

U Ingolštatu su više nego zadovoljni prodajom SUV modela ove godine. Od početka 2018. ovaj njemački proizvođač isporučio je tržištu preko 287.500 automobila sa Q oznakom, što dođe nekih 36,6% ukupne prodaje ovog brenda.

Stoga u Audiju procjenjuju (čak i ne optimistično) da će SUV segment činiti više od 50% njihove isporuke do 2025. Da još uprostimo, svaki drugi Audi za 7 godina biće SUV, makar. Interesantno je da je ovaj proizvođač u Sjevernoj Americi već premašio polovinu prodaje sa SUV modelima, pošto je tamo procenat na strani Q vozila 51% ukupne prodaje.

2hjkzu019-audi-q8.jpg

Od modela konkretno najbolje se prodaje i dalje Q5, koji se izgleda pokazao kao zlatna sredina (iako to nije) i isporučen je u 24.700 primjeraka samo u maju mjesecu. Od početka godine ta brojka iznosi 125.750 jedinica isporučenih širom svijeta.

U skladu sa rastom ovog automobilskog segmenta gami Audijevih modela pridružiće se uskoro i Q8, kao luksuzni kupe-SUV koji će se u Evropi naći u prodaji tokom trećeg ovogodišnjeg kvartala. On će krajem godine preći Atlantik, da bi početkom naredne godine počeo da se prodaje i u Kini.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo