Njemački auto-gigant preskače sajam u Parizu?
Log in

Njemački auto-gigant preskače sajam u Parizu?

Iz Francuske je stigla najava da će najveći evropski proizvođač automobila - Volkswagen, izostati sa ovogodišnjeg pariskog auto-salona.

Sajam automobila u Parizu jedan je od tri najznačajnija i najveća događaja te vrste na evropskom tlu, a održava se svake druge godine, početkom jeseni, naizmjenično sa frankfurtskim auto-salonom.

Tradicionalna automobilska izložba u glavnom gradu Francuske ove godine traje od 2. do 14. oktobra, a kako navodi Autoactu.com pozivajući se na izvor iz francuskog ogranka Volkswagena, na njoj neće biti prisutan najveći evropski auto-brend.

Umjesto toga, Volkswagen će najverovjatnije u tom periodu održati niz manjih, individualnih prezentacija kako bi promovisao svoje nove modele.

Za razliku od matičnog brenda, druge auto-marke koje su u vlasništvu grupacije Volkswagen biće zastupljene u Parizu ove jeseni. Tu se prije svega misli na velikoserijske proizvođače, kao što su Škoda, Seat, Audi i Porsche, dok Bentley i Bugatti nijesu zvanično potvrdili planove o učešću na pariskom salonu.

Ukoliko se ova najava obistini, Volkswagen će biti osmi proizvođač automobila koji preskače Pariz 2018, uz Ford, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo i Mazdu.

Svoje prisustvo za sada nije potvrdio ni FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a u Parizu će se sigurno pojaviti Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Smart, Suzuki i Toyota.

B92

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 17 maj 2018 16:54
megapixel logo