Rolls-Royce za sada neće uvoditi autonomnu tehnologiju vožnje
Log in

Rolls-Royce za sada neće uvoditi autonomnu tehnologiju vožnje

Poznato je da automobilski proizvođači širom svijeta užurbano razvijaju svoje tehnologije za autonomnu vožnju, ali jedan proizvođač još uvijek “ne razbija glavu” na ovu temu. Razlog nije taj što njegovi kupci vole da voze, već da ih voze.

Kao što možete pretpostaviti iz pređašnje priče, radi se o Rolls-Royce-u. Prvi čovjek ovog luksuznog proizvođača, Torsten Müller-Ötvös, rekao je za Car and Driver da u toj kompaniji za sada neće ulaziti u polu-autonomnu trku, te da će možda implementirati tehnologiju kada bude sposobna da funkcioniše bez vozača uopšte.

“Bitno je da razmijete kako ne samo mnogi, već svi naši kupci imaju šofere. Ukoliko taj neko nije stalno zaposlen onda makar poslodavac zovne vozača i kaže – Povezi me u operu noćas.”

rolls-royce-chaucffeur-02.jpg

Müller-Ötvös se pita koja je poenta plaćati vozača ako on uglavnom ne mora da vozi. Za njega nema smisla uvoditi ovu tehnologiju sve do momenta kada vozač i neće biti potreban.

Sa druge strane lako je ovom proizvođaču da se baškari kada pripada BMW Grupi, jer bavarska grupacija ulaže ogroman novac u istraživanje novih tehnologija. Jednom kada budu imali potpuno autonomnu tenologiju, vjerovatno će je samo implementirati u Rolls-Royce.

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 17 maj 2018 16:54
megapixel logo