Porsche Cayenne dizelaš opet moguć
Log in

Porsche Cayenne dizelaš opet moguć

Porsche ne razvija dizelske motore i nema namjeru da to počne sada kada se sve više naginje elektrifikaciji. Iako su prethodne najave sugerisale da bi njemački brend mogao potpuno ukinuti dizelaše u svojoj ponudi, ovi motori će se još neko vrijeme zadržati kod SUV modela.

2019-porsche-cayenne (1).jpg

Govoreći za Top Gear, menadžer za pogonske jedinice u SUV vozilima, Friedmann Heller, otkrio je da dizel motor još uvijek ima smisla u nekim modelima na određenim tržištima. Zvaničan stav je da se ispituje kolika je potražnja za dizelašima u modelu Cayenne, a istim putem mogao bi krenuti i Macan sa dolazećim faceliftom.

2019-porsche-cayenne (2).jpg

Kada je u pitanju dizelski Cayenne, Heller tvrdi da neće biti performantnog Cayenne S Diesel, a kupci će se najvjerovatnije morati zadovoljiti sa V6 motorom.

2019-porsche-cayenne (3).jpg

Tokom intervjua Heller je rekao da moćni Turbo S E-Hybrid takođe ostaje opcija, tim prije što Porsche ovu tehnologiju već posjeduje i koristi u modelu Panamera Turbo S E-Hybrid. To je vrlo vjerovatna opcija i neke najave mogle su se čuti od prvog čovjeka Porschea, Olivera Blumea.

Poslednji put izmenjenosreda, 16 maj 2018 16:50
megapixel logo