Uskoro stiže novi Peugeot 2008
Log in

Uskoro stiže novi Peugeot 2008

Tokom prošle godine Peugeot 2008 je na evropskim tržištima uprkos svojim godinama bio drugi najprodavaniji crossover svog segmenta, ali godine čine svoje i uskoro stiže nasljednik pred kojim će biti veliki zadatak. U Peugeotu ne sumnjaju da imaju formulu za uspjeh čak i unutar ovog sve konkurentnijeg segmenta.

Prije svega recimo da se očekuje da će Peugeot predstaviti novu generaciju modela 2008 na ovogodišnjem auto salonu u Parizu. Dalje, novi model bi trebalo da poraste dimenzijama, a dizajnom da se ugleda na svog uspješnog brata 3008. Takođe, uz privlačniji izgled i veću ponudu prostora unutar putničke kabine, novi 2008 bi trebalo da bude i osjetno udobniji.

U Peugeotu su navodno odlučili i da  neće štedjeti na opremi, a vozača u unutrašnjosti očekuje najnovija verzija i-Cockpita s digitalnom instrument tablom. Poseban naglasak će biti na bezbjednosti pa se može očekivati i niz raznih sistema pomoći vozaču.

Kupce će privlačiti i štedljivom motorizacijom, odnosno kupcima će biti ponuđeni 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Najpopularniji izbor će biti benzinski 1.2 i dizelski 1.5 HDI. Takođe, moguće je da će 2008, poput novog 208 na kojem se u osnovi i bazira, biti dostupan i u električnoj verziji.

Autonet

megapixel logo