"Imamo rješenje, spasićemo dizelaše!"
Log in

"Imamo rješenje, spasićemo dizelaše!"

Kompanija Bosch tvrdi da je pronašla način da spriječi nestajanje dizel motora iz auto-industrije.

Jedan od najštetnijih nusprodukata rada dizel motora su azot-oksidi. Zbog novih ograničenja emisija ovih gasova, koja će stupiti na snagu 2020, proizvođači automobila prinuđeni su da razmišljaju o ukidanju dizelaša.

Da dizel motori možda ipak imaju budućnost u auto-industriji, nagovijestio je Folkmar Dener, prvi čovjek kompanije Bosch, jednog od najvećih snabdjevača automobilskih kompanija djelovima i komponentama.

Dener je na redovnoj godišnjoj konferenciji za medije otkrio da je Bosch napravio "odlučujući proboj u dizelskoj tehnologiji".

On je objasnio da nova tehnologija omogućava da dizel motori emituju svega 13 mg azot-oksida po km. To je značajno manje od aktuelnog dozvoljenog limita koji iznosi 168 mg, kao i od novog ograničenja od 120 mg koje će stupiti na snagu 2020. godine.

Detalji nove tehnologije nijesu precizirani, ali navodi se da ona predstavlja kombinaciju unaprijeđene tehnologije ubrizgavanja goriva i novorazvijenog sistema upravljanja vazduhom koji se koristi za rad motora, kao i inteligentnog sistema upravljanja temperaturom motora.

surveying-r.jpg

Bosch posebno ističe da je smanjenje emisije azot-oksida postignuto unaprjeđenjem postojećih sistema i tehnologija i da nema potrebe za ugradnjom dodatnih komponenata koje bi povećale troškove proizvodnje.

Takođe, prema riječima prvog čovjeka kompanije, ova tehnologija neće značajnije uticati na porast potrošnje goriva.

Dener je rekao da on i čelnici kompanije vjeruju da će dizel motori opstati u automobilma i u budućnosti, barem do momenta dok vozila na električni pogon ne počnu da se masovno proizvode.

Bosch je saopštio da je nova tehnologija zasnovana na komponentama koje su već dostupne u auto-industriji, što znači da praktično može odmah da se primjenjuje.

Folkmar Dener je pozvao i na veću transparentnost oko utvrđivanja emisija ugljen-dioksida, naročito kada je riječ o električnim automobilima, kako bi vozači imali realnu sliku o tome koliko njihova vozila zaista utiču na klimatske promjene.

Bosch je jedna od kompanija koja je posredno učestvovala u Volkswagenovom dizelgejtu, zahvaljujući komponentama koje je proizvodila za potrebe njemačkog auto-giganta.

Iako nikad nijesu priznali da su učinili nešto pogrešno u vezi sa dizel skandalom, kompanija je na kraju platila oko 330 miliona dolara zbog učešća u ovoj aferi.

B92

Poslednji put izmenjenopetak, 27 april 2018 16:20
megapixel logo