Najgušći saobraćaj u Evropi je u Moskvi
Log in

Najgušći saobraćaj u Evropi je u Moskvi

Prijestonica Rusije našla se na prvom mjestu tabele gradova sa najgušćim saobraćajem u Evropi, pokazala je analiza konsultantske kuće GoCompare a prenosi Netauto.

Kako se ocjenjuje, građani Moskve u prosjeku godišnje provedu oko 91 čas u saobraćajnim gužvama. Vozači u ruskoj prijestonici provode toliko vremena u saobraćaju, jer mnogi koji žive u gradu više vole da putuju automobilom nego da koriste javni prevoz.

Na spisku gradova sa najvećim gužvama našli su se i drugi ruski gradovi – Sankt Peterburg, Soči i Nižnji Novgorod.

1375472494_moskva-gh-iz-za-dozhdya-1024x768.jpg

Na drugom mjestu je London sa 73 časa. Saobraćaj je postao glavna glavobolja stanovnika britanske prestonice s obzirom na zabranu ulaska vozila u poznati trgovački centar - Oxford Street.

Pariz je na trećem sa 65 časova, koliko njegovi stanovnici u prosjeku provedu godišnje u saobraćaju, uprkos velikim naporima gradskih vlasti da ograniče broj automobila u gradu.

Njemačka i Rusija su najgore zemlje u Evropi po zagušenosti saobraćaja, pet gradova u Rusiji, a sedam u Njemačkoj nalaze se među 25 najopterećenijih, ali među njima nema nijednog sa Balkana.

4AE05AE100000578-0-image-a-22_1523011319152.jpg

Na listi gradova deset su glavni gradovi, uključujući Moskvu, London, Pariz, Oslo, Brisel, Berlin, Madrid, Rim i Stokholm.

Prošle godine, utvrđeno je da je Los Anđeles bio najzagušeniji grad na svijetu šestu godinu za redom, sa vozačima koji su tokom vožnje potrošili 102 sata u saobraćajnoj gužvi.

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 16 april 2018 16:29
megapixel logo