Automobili Pininfarina je najnoviji automobilski brend
Log in

Automobili Pininfarina je najnoviji automobilski brend

Kompanije Pininfarina i Mahindra su objavili svoje planove da lanisraju novu kompaniju koja će proizvoditi samo električne automobile i koja će nositi ime Automobili Pininfarina.

Odlučeno je da se ta nova kompanija osloni na legendarno ime Pininfarina, biće bazirana u Evropi, a proizvodiće „tehnološki napredne, performantne luksuzne automobile koji će biti privlačni svim ljudima svijeta“. Nijesu poznati neki dodatni detalji, ali pretpostavljamo da će Pininfarina biti odgovorna za dizajn, a Mahindra za pogonske jedinice.

Prvi model će biti predstavljen 2020. godine, i biće električni hiper automobil koji se oslanja na iskustvo koje kompanijia Mahindra ima u Formuli E. O tom modelu se malo toga zna, ali je u ranijim izvještajima stajalo da će on nositi ime PF-Zero. Takođe, prvobitne informacije su sugerisale da će i naše komšije, odnosno kompanija Rimac Automobili, biti uključena u ovaj projekat, međutim, u današnjoj izjavi Hrvati nijesu nigdje pomenuti.

1_578_872_0_100_http___cdni.autocarindia.com_ExtraImages_20180413074521_Pininfarina resized.jpg

Proizvodnja će biti ograničena. To je izjavio čelni čovjek kompanije Mahindra, Anand Mahindra. On je dodao i da su električna vozila budućnost.

Predsjednik kompanije Pininfarina, Paolo Pininfarina je izjavio da će ovaj projekat dovesti do toga da se san njegovog djeda, o automobilu koji će nositi njegovo ime, ostvari.

Iako postoje još brojna pitanja, u jednom izvještaju se navodi da će nakon hiper automobila biti predstavljeni i tri električna krosover modela, čija će glavna konkurencija biti modeli poput Lamborghini Urus, Porsche Cayenne i Porsche Macan.

Vrele Gume

megapixel logo