I Mercedes brani dizelaše, tvrdi da još ima mjesta za njih
Log in

I Mercedes brani dizelaše, tvrdi da još ima mjesta za njih

Sudeći po novim kretanjima u auto industriji čini se da stigmatizacija dizelaša polako jenjava. Da li je na sceni politika, dramatičan pad tražnje dizelaša na tržištu ili nešto slično, nije nam poznato, ali činjenica je da posljednje objave proizvođača i vodećih političara idu na ruku afirmaciji ove vrste motora.

Daimler, vlasnik Mercedesa, sada je objavio saopštenje za medije u kom daje podršku dizelašima. Sve ovo nakon konstantnih napada od strane medija, lokalnih vlasti, njemačkih sudova….

Njemačka kompanija navodi da bi ukidanje dizelaša u ovom momentu bila “velika greška, što iz ekonomskih, što ekoloških razloga”. Oni navode da podržavaju ovu tehnologiju, s tim da ne žele da zaobiđu probleme koji su izašli na vidjelo posljednjih godina.  

diesel-puhjm-crop.1086x0.jpg

Daimler u saopštenju navodi da moderni dizelaši imaju nesumnjivu prednost u odnosu na benzince kada je emisija CO2 u pitanju, a da softverska osvježenja mogu brzo i efektivno smanjiti emisiju azotnih oksida, što je naučeno iz posljednjih dešavanja.

Takođe se dodaje da kompanija radi na novim dizelskim motorima koji mogu ići “debelo” ispod dozvoljenih 80 mg/km u uslovima normalne vožnje.

Poslednji put izmenjenonedelja, 15 april 2018 17:16
megapixel logo