Mercedes C-Klasa dobio facelift
Log in

Mercedes C-Klasa dobio facelift

Najprodavaniji Mercedesov model pretrpio je promjene na stilskom, ali i tehnološkom planu. Osvježene su i limuzinska i karavan verzija.

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna C-Klasa u prodaji, njemački proizvođač restilizovao je svoj najvažniji model u gami.

Promjene na spoljašnjosti obuhvataju nove LED farove, za koje u Mercedesu kažu da se sastoje od po 84 nezavisno upravljiva svjetlosna izvora koji automatski mijenjaju svjetlosni snop u zavisnosti od saobraćajne situacije.

2019-Mercdfeedes-Benz-C-Class-Facelift-21.jpg

Unutrašnjost je takođe u znatnoj mjeri nepromijenjena, ali tu su sada novi sadržaji preuzeti iz najluksuznijeg Mercedesovog modela, S-Klase, uključujući opcionu 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu rezolucije 1920 x 720 piksela.

Nov je i multifunkcionalni volan sa komandama osjetljivim na dodir, kao i unaprijeđeni tačped sa haptičkim odzivom, pomoću koga se upravlja multimedijalnim sistemom.

2019-Merdceedes-Benz-C-Class-Facelift-11.jpg

Mercedes je saopštio da je kupcima na raspolaganju i poboljšani head-up displej i novi opcioni 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema.

Unaprijeđena je i ponuda dezena presvlaka sjedišta i tapacirunga, a opseg glasovnih komandi proširen je i na uključivanje grijanja u sjedištima.

Mercedes C-Klase za 2019. opremljen je najnovijim sistemima asistencije, koji omogućavaju poluautonomnu vožnju, u određenim situacijama i na određenim putnim dionicima.

2cv019-Merceedes-Benz-C-Class-Facelift-18.jpg

Ovo je postignuto zahvaljujući, između ostalog, i novoj kameri i radaru koji omogućavaju da auto “vidi” i do 500 metara ispred.

Najavljeno je da će C-Klasa u Evropi biti dostupna sa novim benzinskim, dizel i plug-in hibridnim verzijama.

2019-Mercfdeedes-Benz-C-Class-Facelift-09.jpg

Detalji motorizacije za sada nijesu poznati, ali je saopšteno da je u ponudi i novi 2.0 četvorocilindarski agragat sa 258 ks (190 kW) i 370 Nm, u paru sa devetobrzinskim automatikom.

Više tehničkih detalja biće poznato početkom marta, nakon ženevske premijere.

B92

megapixel logo