Uslikan novi Ford Focus
Log in

Uslikan novi Ford Focus

Ford u posljednje vrijeme sve češće zaobilazi sajmove automobila, i to je u sklopu strategije američkog proizvođača radi smanjenja troškova. Ovaj se proizvođač odlučio za drugačije vidove promocije, a dokaz je i novi Focus koji će zaobići Ženevu i biće predstavljen na posebnom eventu u aprilu mjesecu.

Više puta smo vidjeli špijunske snimke i fotografije kamufliranog novog Ford Focusa tokom testiranja, a sada smo u prilici da ga vidimo i “ogoljenog”. Ove su fotografije (prikazana je samo jedna jer ga jasno prikazuje) napravljene prilikom snimanja promo materijala za novi model u Portugalu.

Sudeći po sportskom izgledu, vrlo je moguće da se ovdje radi o ST Line verziji ili ST modelu. Primjećuju se veći otvori za vazduh, natpis nad blatobranom, dvobojne felne, masivan zadnji spojler…

Model će biti dostupan u Evropi vjerovatno negdje od ljeta, dok će i wagon verzija sigurno ugledati svjetlo dana prije kraja godine. Obzirom da Ford forsira Active verzije modela, očekujte i ovu pseudo krosoversku verziju.

megapixel logo