BMW ubrzo prestaje sa proizvodnjom X4, ali ne treba brinuti
Log in

BMW ubrzo prestaje sa proizvodnjom X4, ali ne treba brinuti

Prema pisanju BimmerToday-a, aktuelni BMW X4 bi uskoro mogao da izađe iz proizvodnje, i to bi moglo da se desi već idućeg mjeseca. Vjeruje se da će posljednji primjerak modela sići sa proizvodne trake u Južnoj Karolini početkom marta.

2018-bmw-x4-loses-all-camo-to-resdlc-coupe-new-engine_3.jpg

Odmah da kažemo da ovaj premijum kompaktni krosover neće biti ukinut, već će kasnije biti predstavljena nova generacija. Ipak je neobično da prozvođač povuče neki model prije izlaska nove generacije. Razlozi se ne navode ali ono što nam prvo pada na pamet jesu novi propisi u Evropi koji stupaju na snagu od septembra.

Bilo kako bilo, za sada se ne navodi ni kada će nova generacija modela X4 biti predstavljena. Očekuje se da to bude negdje ove godine, a BMW bi mogao da nas iznenadi već u Ženevi (ako ništa drugo onda konceptom).

BMdfreW-X4-Spy-Shots.jpg

Podsjećamo da su se još prošle godine pojavile špijunske fotografije novog modela sa osvježenim dizajnom. X4 će koristiti CLAR platformu poput novog X3 i dolaziće sa nekoliko varijacija benzinskih i dizelskih agregata. Naravno, većina će motora biti prenijeta iz X3, a kasnije se može očekivati i X4 M sa agresivnijim dizajnom i 3.0 šestakom sa oko 450 ks.

megapixel logo