Novi rekord sa crnogorskih puteva
Log in

Novi rekord sa crnogorskih puteva

Saobraćajna policija oduzela je juče vozačku dozvolu i podnijela prekršajnu prijavu protiv S.D. (38) iz Nikšića, koji je u mjestu Zagorak kod Danilovgrada vozio 213 km/h na dionici gdje je ograničenje 80 km/h.

"Vozač S.D. (38) je 20.12.2017. godine upravljao vozilom marke Renault Megane, nikšićkih registarskih oznaka, i kretao se magistralnim putem Podgorica –Nikšić. On je oko 19:50 časova zaustavljen u mjestu Zagorak – opština Danilovgrad, zbog prekoračenja brzine od 213 km/h", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije, kako se dodaje, tokom prethodnih sedam dana su, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali 2.709 prekršajnih naloga, podnijeli 318 prekršajnih prijava, oduzeli 199 vozačku dozvolu kao i 94 para registarskih oznaka.

"Takođe, lišena su slobode 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, od čega je, samo u toku prethodnog vikenda, zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg lišeno slobode 50 vozača", dodali su oni.

Iz policije su upozorili sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u toku predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika preduzimati pojačane aktivnosti, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Fosmedia

megapixel logo