Bugatti Chiron “uhvatio” dva svjetska rekorda?
Log in

Bugatti Chiron “uhvatio” dva svjetska rekorda?

Prije samo nekoliko dana pisali smo o snimku koji je objavio francuski proizvođač superautomobila u kom se vidi model Chiron kako do 400 km/h ubrzava za 32,6 s. Sada nam je došao i novi snimak (bolje reći nastavak) koji otkriva i neke bitnije stvari.

Naime, u novom videu Bugatti Chiron ide od 0 do 400 km/h pa opet do 0 za 41,96 s. Proizvođač je naveo da se radi o svjetskom rekordu, a primjećujemo da je ovom hiperautomobilu za zaustavljanje sa 400 km/h potrebno tek nešto preko 9 sekundi, što je svakako impresivno.

Na kraju snimka se pojavljuje tekst “To be continued…”, a zatim je prikazana kazaljka na instrument tabli koja pokazuje na 440 km/h. Drugim riječima Chiron je postavio još jedan svjetski rekord i sasvim sigurno da ćemo ubrzo biti i zvanično obaviješteni o tom poduhvatu.

Svakako vrijedna pomena je i činjenica da je za volanom ovog monstruoznog automobila bio Huan Pablo Montoja, nekadašnja zvijezda Formule 1 i aktuelni vozač IndyCar-a. Stoga vjerujemo da su Francuzi najviše bili zadovoljni činjenicom da im je Kolumbijac automobil predao u jednom komadu.

megapixel logo