Nova Dacia Duster predstavljena u Frankfurtu
Log in

Nova Dacia Duster predstavljena u Frankfurtu

Krajem prošlog mjeseca smo vidjeli prve fotografije nove generacije popularnog Dustera, a danas je ovaj model zablistao i na štandu rumunskog proizvođača u Frankfurtu. Sve se dešava čak sedam godina nakon dolaska prvog Dustera, što dovoljno govori o tome koliko je ova koncepcija jeftinog SUV-a popularna.

dacia-dustsdwer-all-new-frankfurt-2.JPG

Podsjetimo, već na prvi pogled je jasno da su se u kompaniji vodili onom- Ako je nešto ispravno, ne trudi se da ga popravljaš. Na eksterijeru su vidljive dosta suptilne korekcije poput nešto izmijenjenog grila, blago restilizovanih farova sa integrisanom LED dnevnom komponentom na obodu, modifikovanog prednjeg branika sa srebrnom zaštitom otpornom na ogrebotine, haubom sa nešto izmijenjenim naborima... Pozadi odmah upadaju u oči stop svijetla po ugledu na Jeep Renegade.

dacia-dustedfwesr-all-new-frankfurt-9.JPG

Dacia navodi i da je vjetrobransko staklo izmaknuto za 10 cm u odnosu na stari model dok je nagib povećan, a sve je uticalo na to da se oslobodi nešto prostora u kabini i poboljšaju aerodinamička svojstva.

dacia-dustdswer-all-sdnew-frankfurt-4.JPG

Što se enterijera tiče priča je bitno drugačija. Ovdje ćete naći potpuno novu komandnu tablu sa kvalitetnijim materijalima i MediaNav ekranom u centralnom dijelu. Sjedišta su potpuno redizajnirana i pružaju veći komfor ali i daleko bolju potporu, dok su materijali i ovdje kvalitetniji. Dacia je povećala i prostor za sitnice u automobilu koji sada iznosi 28,6 l.

Duster je dobio i novu opremu poput Multi-view kamere, Blind Spot Warning sistema za detekciju mrtvog ugla, bočne vazdušne zavjese, automatsku klimu, automatska duga svijetla, karticu za ulazak bez ključa...

dacia-dustesdwr-all-new-frankfurt-8.JPG

Novi model dobio je i unaprijeđeno 4WD iskustvo pa dolazi sa Hill Descent Control i Hill Start Assist, 4x4 sistem monitorom...

Što se tiče motora tu su dva benzinca SCe 115 (2WD i 4WD) i TCe 125 (2WD i 4WD) sa manuelnim mjenjačem, ali i dizelaši dCi 90 (2WD) i dCi 110 (2WD i 4WD) od kojih je jači dostupan sa EDC automatikom. Treba dodati i SCe 115 LPG verziju.

„Novi Duster je napravljen na mišićima njegovog prethodnika. Novi model prosto donosi kupcima više, a sve za cijenu koja je nevjerovatno pristupačna,“ rekao je direktor kompanije Jean-Christophe Kugler.

Poslednji put izmenjenoutorak, 12 septembar 2017 19:32
megapixel logo