Jaguar testira E-Pace
Log in

Jaguar testira E-Pace

Nakon početnih testiranja koja nijesu otkrivala kako će izgledati Jaguarov kompaktni luksuzni krosover, sada imamo prilike da vidimo kamufliran model E-Pace u produkcijskoj verziji. Špijunske fotografije dolaze iz Švedske, iz neposredne blizine Polarnog kruga, gdje proizvođači često u završnim fazama testiraju svoje automobile.

Po fotografijama se može jasno vidjeti da su Britanci prihvatili filozofiju Audija i Mercedesa, pa u porodici krosovera svi nižerangirani modeli dijele dizajnerska rješenja krupnije braće. Ovo kažemo zato što je i pored kamuflaže, na prvi pogled jasno da je E-Pace veoma sličan modelu F-Pace koji je imao premijeru u Crnoj Gori i o kom smo već toliko pisali. Tu je prepoznatljiva pravougaona maska, veliki usisnici, uska zadnja svijetla... Ono po čemu se E-Pace ipak razlikuje je svakako kraće međuosovinsko rastojanje jer se nalazi niže u lineupu.

jaguar-e-pacefwefrwer-spy-photos_1.jpg

Prema dostupnim informacijama ovaj kompaktni krosover će dolaziti sa više 4-cilindraša i moguće novim rednim 6-cilindrašem. Navodno će model dolaziti i u malo neobičnoj varijanti- dizelski hibrid (neki su se proizvođači oprobali ali i odustali od ovoga), ali i potpuno električnoj verziji.

Jaguar pregovara o proizvodnji ovog modela u Gracu u fabrici Magna Steyr, a dolazak na tržište ne treba očekivati prije 2018.

megapixel logo