Stigao Kia Stinger
Log in

Stigao Kia Stinger

Korejski proizvođač pretočio je impresivni GT koncept iz 2011. u produkcijski model kojim će se na tržištu suprotstaviti rivalima iz premium segmenta.

Kia Stinger je jedan od modela koji se dugo očekivao, s obzirom da su iz korejskog proizvođača već godinama stizale sporadične vijesti o njegovom razvoju. Najzad, automobil je imao svjetsku premijeru na auto-salonu u Detroitu, koji je svoje kapije otvorio u nedjelju 8. januara.

2018-kia-stingegdertgertr_3.jpg

Iako ovo nije prvi iskorak Kije u segment luksuznih sedana sa zadnjim pogonom, s obzirom da je prije nekoliko godina predstavljena premijum limuzina K900 (na nekim tržištima poznata pod oznakom K9), Stinger ima atraktivniji dizajn i sportski pedigre, koji treba da mu obezbijedi konkurentnost modelima kao što su BMW Serije 3 ili 4 Gran Coupe, Audi A4 i A5, Infiniti Q50, Lexus IS...

2018-kia-stingergdrger-gt.jpg

Korejski proizvođač pohvalio se da je međuosovinsko rastojanje Stingera od 2.905 mm toliko da ovaj automobil po prostoru u unutrašnjosti ostavlja pomenute rivale iza sebe. Osim toga, Kijin novi model raspolaže i zavidnom ukupnom dužinom (4.831 mm), kao i širinom (1.869 mm), pa će osim prostrane putničke kabine, kupcima na raspolaganju biti i veliki prtljažnik, "veći nego kod mnogih modela u klasi", kažu u korejskoj kompaniji.

2018-kia-stinger-gfrfgergt_1.jpg

"Gepek je dovoljno veliki da u njega može da se smjesti standardna torba za golf sa štapovima", objašnjavaju u Kiji, nagovještavajući tako kojoj ciljnoj grupi kupaca je ovaj model namijenjen.

2018-kia-stingsrgertter_4.jpg

Obzirom da je Kia Stinger svjetsku premijeru imala na sjevernoameričkom tlu, proizvođač je za sada fokusiran na verzije koje će se prodavati na tom kontinentu. U pitanju su dva turbo benzinca, osnovni 2.0 litarski četvorocilindraš i 3.3 litarski V6 bi-turbo motor.

2018-kia-stingdfgery45yer_5.jpg

Očekuje se da će slabiji benzinski agregat isporučivati oko 255 ks i oko 350 Nm maksimalnog obtnog momenta. Snažnija verzija, koja će imati GT oznaku, trebalo bi da razvija 365 ks i 510 Nm.

Oba benzinca biće ponuđena u standardnoj konfiguraciji sa zadnjim pogonom, kao i u opciji sa pogonom na sva 4 točka. Snaga će se prenositi pomoću osmobrzinskog automatika.

Kia je saopštila da će Stinger GT biti u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 5,1 s i da dostigne maksimalnih 269 km /h.

Model za evropsko tržište najvjerovatnije će biti predstavljen u martu, na ženevskom auto salonu, a osim benzinaca, na raspolaganju će biti i dizelaš.

2018-kia-stinftruy6567yger.jpg

U Kiji objašnjavaju da je veći dio konstrukcije modela Stinger razvijen u Evropi i da je tim inženjera proveo dosta vremena testirajući u usavršavajući automobil na Nirburgringu (Hyundai i Kia imaju test centar na Ringu i govorka se da je Stinger prešao preko 20.000 km na toj stazi).

Kia Stinger je prvi model korejskog proizvođača koji će u ponudi imati adaptivno oslanjanje Dynamic Stability Damping Control. Vozač će takođe moći da izabere jedan od 5 predefinisanih modova u vožnji, a neće izostati ni brojni savremeni sistemi asistencije koji će se starati o bezbjednosti, kao što je sistem za sprječavanje frontalnog sudara, Forward Collision Assistance (FCA) sa integrisanom tehnologijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti, Autonomous Emergency Braking (AEB), i detekcijom pješaka na putu.

2018-kia-stinger_fhry6y1.jpg

Kia Stinger u početku će se pojaviti na američkom tržištu, tokom ljeta, a cijena za sada nije saopštena, prenosi B92.

Poslednji put izmenjenosreda, 11 januar 2017 10:00
megapixel logo