Volvo upoznao mušterije sa autonomnom tehnologijom
Log in

Volvo upoznao mušterije sa autonomnom tehnologijom

Švedski Volvo nastavlja ozbiljan rad na svom „autonomnom programu“ i u ovoj kompaniji u uvjerenju su da će svi njihovi modeli imati potpuno autonomnu tehnologiju do 2021. U kompaniji su vrlo oprezni kada je samovozeća tehnologija u pitanju, pa će u narednim fazama uslijediti korišćenje ovakvih vozila u realnim uslovima.

volvo-xc90-drive-me-detroit-2017_2.jpg

Kao dio ovog projekta, Volvo je odabrao jednu porodicu iz Getenborga koja sada ima priliku da se druži sa autonomnim XC90, a sama prezentacija je održana na sajmu u Detroitu. Drive Me projekat podrazumijeva da Volvo pokloni porodicama automobile koji će se koristiti u realnim situacijama, a porodica Hain je prva u nizu. Nakon Švedske projekat će se proširiti i na London, a kasnije i na kineske gradove koji će biti uključeni u projekat.

volvo-xc90-drive-me-detroit-2017.jpg

U švedskoj kompaniji će za sada koristiti postojeću verziju Pilot Assist sistema kao i seriju kamera i LIDAR senzora, fokus će biti na ponašanju samih vozača u situacijama kada predaju komande automobilu i njihovom ponašanju tokom autonomne vožnje. Volvo zapravo želi da svoj sistem što više prilagodi samim vozačima, kako bi im olakšao i poboljšao iskustvo. Sam sistem je očigledno već više nego bezbjedan, a sada ostaje samo da se približi korisnicima.

megapixel logo