Snimljen Mercedes S600 Royale
Log in

Snimljen Mercedes S600 Royale

Malo je automobila zbunilo automobilsku zajednicu kao što je to uradio Mercedes S600 Royale.

Prve slike pojavile su se još prošle godine na Facebook stranici Galpin Auto Sports, ali su ubrzo nestale sa stranice. Od tada automobil je par puta viđen u Kaliforniji i Monaku, a sada je uhvaćen i izbliza pa je kao takav dospio na YouTube.

Ovaj 5-minutni klip je dao dosad najbolji pogled na S600 Royale i odmah je jasno koliko je truda uloženo u ovaj automobil, što dizajnerskog, što ručnog rada. Prednja maska hromirana podsjeća na neke stare modele Mercedesa, dok su farovi i zadnja svjetla iz SLS AMG-a, a bočni grilovi “vuku” na SLR. Utisak upotpunjuju prorezi na haubi i zanimljiv dizajn točkova.

Bez obzira na to koliko pažnje privlači ovaj automobil i koliko je njegov dizajn impresivan, niko od dizajnera nije potvrdio da je to njegovo djelo. Često je dizajn pripisivan Henriku Fiskeru, ali on je te spekulacije više puta odbacio. Neki pominju da se radi o djelu Carlsson tjunera koji je automobil izradio za saudijsku kraljevsku porodicu.

Ono što je ipak poznato je da je automobil baziran na 2014 Mercedes-Benz S550 o čemu svjedoči identifikacioni VIN broj i nepromijenjen enterijer.

megapixel logo