Ukradeni BMW zaključao lopova dok nije došla policija
Log in

Ukradeni BMW zaključao lopova dok nije došla policija

Vlasnik jednog BMW-a 550i pozajmio je svoj automobil prijatelju na dan vjenčanja, i ne sluteći da će se njegov ljubimac naći na meti lopova.

Prema opisu policije grada Sijetla neimenovani 38-godišnji lopov je „snimio“ BMW sa ključevima koji su se nalazili u automobilu u jednoj javnoj garaži. Posmatrajući ga kao previše lak plijen da bi mu odolio, lopov je lagano otvorio automobil i odvezao se.

Ubrzo nakon ovoga, vlasnik je pošao da preuzme svoj automobil od prijatelja kada je shvatio da je njegov voljeni BMW ukraden. Odmah je pozvao policiju a oni BMW podršku kako bi locirali automobil, što se pokazalo i kao presudno. Naime, BMW Assistance operateri uspjeli su odmah da lociraju automobil u jednom predgrađu i da ga pride zaključaju.

Kada je policija stigla na lice mjesta zatekli su upaljen nepokretan automobil i lopova zaključanog unutra. Lopov je očigledno smatrao da se radi o nekom kvaru pa nije razbijao stakla, već je prosto zaspao na zadnjem sjedištu. Pošto mu je policija pronašla i pristojnu količinu narkotika u džepu, očigledno mu i nije bio problem da zaspe.

megapixel logo