BMW M5 Competition prešao Nirburgring za 7:35
Log in

BMW M5 Competition prešao Nirburgring za 7:35

Vozač magazina Sport Auto, Christian Gebhardt, prešao je čuveni Nirburgring sa modelom BMW M5 Competition za impresivnih 7:35.90.

M5 Competition predstavljen je od strane bavarskog proizvođača prošle godine, i poput standardnog M5 za pogon mu služi 4.4 litarski biturbo V8 motor. On ovdje isporučuje 625 ks i 750 Nm makismalnog obrtnog momenta, koji se preko 8-stepenog automatskog mjenjača isporučuje na sva četiri točka.

BMW navodi da automobilu do stotke treba 3,3 s, no testovi govore da bi u idealnim uslovima to vrijeme moglo lagano ići koju desetinku niže. Ukratko, prema dosadašnjim iskustvima, automobil je prava aždaja.

Tome u prilog ide i ovo vrijeme postignuto na „Ringu“. Posebno treba obratiti pažnju na činjenicu da vrijeme nije zabilježeno od strane tima, u idealnim uslovima, sa optimalnim gumama, temperaturama i iz velikog broja pokušaja sa profesionalnim vozačem. Sport Auto je primjera radi postigao slično vrijeme sa modelima Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, 2017 Porsche Panamera Turbo, i McLaren 650S Spider.

Vožnju možete pogledati u prilogu:

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo