Da li je ovo novi Renault Captur?
Log in

Da li je ovo novi Renault Captur?

Fotografija koju vidite objavljena je na Twitteru od strane korisnika po imenu Julien Jodry, a navodno se radi o modelu Renault Captur za modelsku 2020.

Druga generacija modela već neko vrijeme je u razvoju, a bili smo u prilici da vidimo i špijunske fotografije prototipa koji je bio prekriven slojem kamuflaže. Ako je na novoj fotografiji zaista Captur, onda je Renault obavio dobar posao kod maskiranja, ili prosto automobil nije bio u toj fazi razvoja.

Bilo kako bilo, automobil na fotografiji ima karakteristične farove „jastogova kliješta“, koji se mogu vidjeti kod raznih Renault modela poput Megane-a. Iako je njihov dizajn okarakterisan kao kontroverzan, francuski proizvođač je sa njima donio dozu agresivnosti i osvježio gamu.

Dok su farovi drastično drugačiji, oblik centralne maske je prilično sličan trenutnom modelu, ali je donji dio sada zasebna jedinica koja je okružena svjetlima za maglu sa obje strane. Srebrna ploča je vidljiva i na prednjem braniku, slično aktuelnom Capturu.

Nova verzija krosovera bazirana je na CMF-B platformi, što je dozvolilo Renault više prostora za ugradnju savremenijih pogonskih agregata. Očekuje se da će biti dostupan plug-in hibrid sa baterijom od 9,8 kWh, kao i dizelski blagi hibrid u budućnosti, uz tradicionalne benzince i dizelaše.

Očekuje se da novi Captur debituje u narednih par mjeseci.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo