Tek što je počeo prodaju, Audi već povlači svoj električni SUV
Log in

Tek što je počeo prodaju, Audi već povlači svoj električni SUV

Audijeva električna ofanziva u SAD nakratko je zaustavljena zbog poziva 1.644 primjerka modela e-Tron na vanredni servis.

Tek što je počela prodaja električnog Audija e-Tron na američkom tržištu, njemački proizvođač bio je prinuđen da privremeno obustavi isporuke vozila kupcima, a vlasnici koji su već došli u posjed ovog automobila dobiće poziv za vanredni servis.

Kako je saopštio proizvođač, na e-Tronu je otkriven problem koji može da uzrokuje požar na automobilu. Naime, utvrđeno je odjeljak u kome su smještene pogonske baterije na pojedinim vozilima možda nije dobro izolovan od vlage, koja je, u slučaju da prodre unutra, u stanju da izazove kratak spoj i zapaljenje baterija.

Audi-e-tron-2020-1024-69.jpg

Audi nije do sada zabilježio nijedan incident u vezi sa ovim eventualnim nedostatkom na e-Tronu, ali će preventivno pregledati – i po potrebi popraviti – 1.644 vozila na tlu SAD, od čega je oko 540 već isporučeno vlasnicima, dok su preostali još na lageru dilera.

Opoziv dolazi u nezgodnom trenutku za njemačkog proizvođača koji je tek nedavno izbacio na tržište svoj prvi velikoserijski potpuno električni model. E-tron za pogon koristi dva asinhrona elektromotora, koji zajedno razvijaju 405 KS i 665 Nm obrtnog momenta.

Motori se napajaju električnom energijom iz baterija kapaciteta 95 kWh.

B92

megapixel logo