Još jedan Mercedes-AMG One se našao u slobodnoj prodaji
Log in

Još jedan Mercedes-AMG One se našao u slobodnoj prodaji

U nekoliko narednih mjeseci na ulicama će se naći prvi primjerci hiperautomobila Mercedes-AMG One, prethodno poznatog kao Project One.

Neki kupci tako željno iščekuju svoj primjerak skupocjenog automobila, a drugi su ipak više zainteresovani da zarade, makar se nikad i ne družili sa njim. Vidjeli smo prošle godine da je neko ubrzo oglasio prodaju “build slota” za svoj primjerak automobila sa F1 tehnologijom, a sada je to učinio još jedan kupac.

Jedan od 275 primjeraka koji će biti proizvedeni oglašen je na sajtu Mobile.de po cijeni od 3.490.000€, a prodavac tvrdi da će biti isporučen u doba ovogodišnjih božićnih/novogodišnjih praznika. Diler je spreman da odgovori na sva pitanja potencijalnih kupaca, a automobil dolazi u srebrnoj boji sa crnim enterijerom bogatim Alcantarom.

3tt9701ef4-mercedes-amg-one-hypercar-3.jpg

Podsjetimo da automobil pokreće derivat motora iz F1 bolida, 1.6 litarski turbo V6 potpomognut sa četiri elektromotora za kombinovanu snagu od 1.035 ks (761 kW). Prosječna potrošnja je navodno samo 13 l/100 km, a sprint od 0-200 km/h odrađuje za manje od 6 s, dok maksimalna brzina prelazi 350 km/h.

Dodajmo i to da Mercedes pokušava da spriječi preprodaje ovog hiperautomobila, te da vjerovatno već traga za vlasnikom koji krši ugovor.

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo