Mate Rimac vas vodi kroz svoju fabriku električnih superautomobila
Log in

Mate Rimac vas vodi kroz svoju fabriku električnih superautomobila

Za svega desetak godina Rimac je izgradio kompaniju koja je poznata širom svijeta i sa kojom sarađuju brojni auto-giganti.

Ulazak u auto-industriju i početak od nule nije ni malo lak zadatak, a Mate Rimac je pokazao da jedna mala i nepoznata kompanija, iz male zemlje kao što je Hrvatska, ipak može da se probije u svijetu automobila. To je učinio najprije supersportskim električnim automobilom Concept One, da bi za njim uslijedio savremeniji i još napredniji C_Two.

Danas Rimac sarađuje na polju pogonskih baterija za elektrifikovane supersportske automobila proizvođača kao što su Mercedes, Aston Martin ili Koenigsegg.

Kompanija Rimac neprestano se mijenja i razvija, pa se uskoro očekuje transformacija postojeće fabrike u novi i kompleksniji pogon. Zato je Mate Rimac želio da zabilježi upravo sadašnji trenutak u istoriji razvoja svoje kompanije koju očekuju velike promjene.

Tako je nastao zanimljiv video u kome vas Mate vodi kroz projektne biroe, dizajnerske studije i radionice ove savremene fabrike, gdje se izrađuju gotovo sve komponente Rimac automobila – od šasije, do ključa.

B92

megapixel logo