Da li stvarno Škoda Kodiaq RS toliko vrijedi?
Log in

Da li stvarno Škoda Kodiaq RS toliko vrijedi?

SUV i krosover vozila postala su veoma popularna kod kupaca širom svijeta u posljednjoj deceniji, a proizvođači nijesu propustili priliku da ponudu prošire koliko god je to moguće kako bi privukli što više kupaca.

Tako je recimo nastao segment „performantni SUV“, što je nekoliko godina unazad bila praktično nepoznata kategorija (uz par izuzetaka). Sve do skoro ovaj prostor je bio rezervisan samo za premijum brendove, a sada su tu uveliko i „mainstream“ igrači. Tu su sada recimo Ford Edge ST, Ford Explorer ST, Cupra Ateca, Škoda Kodiaq RS i Volkswagen T-Roc R, uz najavu još modela.

Pravo pitanje je da li za pojedine modele ima dovoljno prostora na tržištu, ili se samo radi o vrsti marketinga. Britanski Carwow je upravo iz tog razloga analizirao model Škoda Kodiaq RS. Njihov zaključak je da Kodiaq ima dosta prostora sa svojih sedam sjedišta i da jeste dosta brz SUV, no da ovo jednostavno nije dovoljno da bi bio u kategoriji „performantni SUV“.

Podsjetimo da Kodiaq RS ima 2.0 litarski biturbo dizelaš sa 240 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Snaga se preko sedmostepene transmisije šalje na sve točkove, a ubrzanje do stotke iznosi po mjerenju britanske publikacije 6,7 s.

Jedna od najvećih mana ovog SUV-a je cijena koja u Britaniji iznosi £42,895 (48.300€), dok je recimo osnovni model £25,775 (29.000€). Sa ovom cijenom nekada jeftina Škoda je zagazila u premijum segment, pa se za samo par hiljada više može kupiti neki od dizelskih BMW X3 modela, recimo xDrive 20d MSport ili 30d SE. Da li stvarno jedna Škoda može da vrijedi koliko i BMW, ako izuzmemo taj ekstra red sjedišta?

Milan Vukićević, CGauto

megapixel logo