CEO FCA Mike Manley prodao svoje dionice
Log in

CEO FCA Mike Manley prodao svoje dionice

Da li zbog toga što ne vjeruje u budućnost kompanije, ili zbog nečega drugog, CEO FCA Mike Manley je prodao svoje dionice u kompaniji.

Samo dan nakon što je FCA ponudio spajanje sa Renaultom, a vrijednost dionica i jedne i druge kompanije porasla na berzama, CEO Fiat Chrysler Automobiles Mike Manley, prodao je skoro četvrtinu svojih dionica i to prijavio relevantnoj finansijskoj ustanovi AFM u Holandiji, gdje je zapravo registrovan FCA.

0742e07f-mike-manley-1.jpg

Prvi čovjek kompanije koji je po dolasku na tu poziciju kao stimulaciju odmah dobio 1,388,582 dionica, od čega je prodao 250.000, po prosječnoj cijeni od 13.85$ i inkasirao oko 3.5 miliona dolara. On je od svog paketa tokom marta već prodao oko 440.000 dionica i za to mu je isplaćeno skoro 10 miliona dolara. U obrazloženju, naveo je da je svoje dionice prodao da bi namirio lične troškove. U mnogo manjem obimu i pokojni Marchionne je prodavao svoje deonice, kako bi podmirio troškove poreza na svoje prihode.

Za razliku od drugih kompanija, u FCA ne vlada pravilo da menadžeri ne smiju prodavati svoje akcije dobijene na ime stimulacije izvjesno vrijeme. Smatra se da će Manley postati i prvi čovjek alijanse Renault FCA, a da su njegove privatne transakcije izvedene potpuno u saglasnosti sa zakonom, i nakon saopštenja o mogućem spajanju kompanija, čime nije dovedeno u pitanje korišćenje insajderskih informacija radi sticanja koristi. Na raspolaganju, Manley ima još oko 630.000 dionica FCA, u trenutnoj vrijednosti od nešto manje od 10 miliona dolara.

Dmotion

megapixel logo