Snimljena Kia XCeed?
Log in

Snimljena Kia XCeed?

Kompanija Kia Motors je još ranije najavila crossover verziju modela Ceed koji će najvjerovatnije nositi naziv XCeed.

Svoje mjesto će naći između modela Stonic i Sportage u Kijinoj ponudi SUV-ova, a ova slika pokazuje po čemu će se razlikovati od postojećeg hatchbacka Ceed. Zadnja svjetla se šire na bokove automobila i iznad lukova točkova koji su širi u odnosu na konvencionalni Ceed, a drugačija je i linija bočnih prozora.

Uprkos manjim dizajnerskim promjenama i podignutom klirensu od 40 mm XCeed bi trebalo da ima pogon na prednje točkove, ali mogu se očekivati pomoćni sistemi namijenjeni povećanju prianjanja pogonskih točkova na klizavim podlogama. Motorizacija bi trebalo da bude vjerno prenijeta iz novog Ceeda pa se mogu očekivati poznati benzinski (1.0, 1,4 i 1.6) kao i dizelski 1.6 turbo motori. Slično važi i za ponudu mjenjača, većinu enterijera i opreme. Kasnije međutim stiže i plug-in hybrid varijanta sa 1.6 benzincem, elektromotorom i baterijama od 8.9 kWh.

Očekuje se da će crossover XCeed biti zvanično otkriven sredinom ove godine prije javnog debija na Sajmu automobila u Frankfurtu. To bi trebalo da bude posljednji član Ceed porodice nakon praktičnijeg Ceed karavana i elegantnog ProCeed shooting brake modela.

Klix

megapixel logo