Maybach Ultimate Luxury Concept možda dobije i serijsku verziju
Log in

Maybach Ultimate Luxury Concept možda dobije i serijsku verziju

Prilikom predstavljanja studije Ultimate Luxury Concept u Pekingu prošle godine, Mercedes-Maybach je zaintrigirao javnost neobičnim spojem SUV-a i sedana. Obzirom da je u pitanju bila samo studija, malo ko je cijelu stvar uzimao za ozbiljno, sve do sada.

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept (1).jpg

Naime, šef razvoja SUV segmenta, Andreas Zygan je na pitanje AutoExpress-a o serijskoj verziji tog koncepta odgovorio sa: “Zašto da ne?”

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept (2).jpg

"Na kraju, jasno je da je sve do zahtjeva kupaca - takav automobil pokreće potražnja kupaca, i treba nam solidna brojka", rekao je Zigan. "O tome imamo veoma intenzivnu raspravu, ali trenutno, u bliskoj budućnosti, neće biti takvog koncepta."

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept (3).jpg

Podsjetimo da je ovaj zanimljivi automobil osim nekonvencionalnog dizajna imao i nekonvencionalan pogon. Pokretala su ga četiri elektromotora kombinovane snage 750 ks (551 kW), dok se za skladištenje energije brinula baterija od 80 kWh. To bi po EPA standardu bilo dovoljno za 322 km autonomije, dok bi NEDC to cijenio kao 500 km dometa. Maksimalna brzina bila je limitirana na 250 km/h.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenonedelja, 21 april 2019 18:51
megapixel logo