Zbog povećanja maksimalne dozvoljene brzine za 8 km/h izgubljeno 37.000 života
Log in

Zbog povećanja maksimalne dozvoljene brzine za 8 km/h izgubljeno 37.000 života

Američki Institut za bezbjednost na putevima (IIHS) sproveo je studiju koja je pokazala dramatične rezultate povećanja maksimalne brzine na putevima od samo 5 mph (8 km/h).

Prema IIHS-u, podizanje ograničenja brzine u Sjedinjenim Državama u proteklih 25 godina koštalo je skoro 37.000 života, od čega više od 1.900 samo u 2017. godini.

shutterstock_173964668.0.jpg

Potpredsjednik IIHS-a za istraživanje i statistiku, Charles Farmer, analizirao je kako su na smrtne slučajeve na putevima uticale promjene maksimalnog ograničenja brzine u svakoj državi od 1993. do 2017. godine. Farmer je zaključio da je povećanje maksimalne brzine od 8 km/h povezano sa povećanjem smrtnosti od 8 posto na magistralama i autoputevima.

Zaključak je da je bilo 36.760 više smrtnih slučajeva na putevima širom Sjedinjenih Država nego što bi bilo da su maksimalna ograničenja brzine ostala nepromijenjena.

Kao odgovor na ove nalaze, kao i druge iz američkih regulatora bezbjednosti, proizvođači automobila mogli bi se naći pod povećanim pritiskom da (dodatno) ograniče maksimalne brzine svojih vozila.

speed limitfgrtz4.jpg

Volvo je nedavno najavio da će to učiniti upravo od godine 2021, ograničavajući maksimalne brzine svojih vozila na 180 km/h. Predsjednik i izvršni direktor Volvo Cars, Hakan Samuelsson izjavio je da će istraživanja proizvođača automobila koja ograničavaju najveće brzine vozila pomoći kompaniji da ostvari svoj cilj da prekine smrtne slučajeve u svojim modelima.

"Zbog našeg istraživanja znamo gdje su problematične oblasti kada je u pitanju prekidanje ozbiljnih povreda i smrtnih slučajeva u našim automobilima, i dok ograničenje brzine nije lijek za sve, vrijedi to uraditi ako možemo spasiti čak i jedan život," kaže Samuelsson.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenonedelja, 14 april 2019 17:15
megapixel logo