Range Rover Evoque i Citroen C5 Aircross na Euro NCAP testu
Log in

Range Rover Evoque i Citroen C5 Aircross na Euro NCAP testu

Nezavisna organizacija za ispitivanje bezbjednosnih karakteristika automobila na evropskom tržištu, Euro NCAP, objavila je rejtinge za dva najskorije testirana modela. Radi se o modelima iz klase kompaktnih SUV-a, Range Rover Evoque i Citroen C5 Aircross.

Citroenov kompaktni SUV model standardno se isporučuje sa dosta bezbednosnih dodataka, kao što je napredna prednja kamera koja radi sa različitim funkcijama asistencije vozaču. U toj konfiguraciji, C5 Aircross uspio je da postigne 4 zvjezdice od pet na Euro NCAP testu.

Bezbjednosni rejting Citroen C5 Aircrossa povećava se na pet zvjezdica kada je ugrađen opcioni paket Safety+. Paket dodaje radarski senzor prednjoj kameri, poboljšavajući performanse aktivnih sigurnosnih sistema kao što su AEB City, AEB Inter-Urban, AEB-pješak, a dodaje i sistem za detekciju biciklista.

Što se tiče druge generacije modela Range Rover Evoque, napravljen je napredak u odnosu na prethodnika naročito zbog integracije AEB sistema za pješake i bicikliste i slično. Tako je ovaj model dobio svih pet zvjezdica na čuvenom testu.

„Posebno je ohrabrujuće vidjeti nastavak široke primjene i unaprjeđenja naprednih tehnologija kao što su AEB i podrška za kolovozne trake“, rekao je Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP-a. "Dobra je vijest da će neke od osnovnih tehnologija pomoći vozaču konačno biti mandatorne od 2022. godine, ali na sreću većina proizvođača vozila već danas je daleko ispred."

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenosubota, 13 april 2019 17:25
megapixel logo