Iznajmi Land Rover umjesto da ga kupiš
Log in

Iznajmi Land Rover umjesto da ga kupiš

JLR je osmislio zanimljiv način da dodatno zaradi, a vozače da impresioniraju.

JLR je u Londonu ponudio zanimljivu uslugu – iznajmljivanje Land Rover Discovery Sporta. Preko aplikacije, londonci mogu da iznajme prestižni SUV, koji će im biti dovezen pred vrata. U tu svrhu, pripremljena je flota od 50 Land Rover Discovery Sporta, a osnovna ideja je da se klijentima koji uopšte nemaju automobil ili čak i imaju, ponudi mogućnost da se preko vikenda provozaju luksuznim automobilom, ili, što je još bolje, pojave se kao gosti na nekoj svadbi i impresioniraju prisutne. Kako najavljuju iz JLR, ukoro će se u floti naći i drugi modeli.

Land_Rover-Diszcovery_Sport-2015-1024-13.jpg

Koliko god zvučalo šaljivo, nije šaljivo. JLR zapravo i nije izmislio ovakav tip servisa, već ga rade Mercedes, Volvo i Porsche, a cijela ideja marketinški ide u više pravaca – naći potencijalne kupce koji će se za kupovinu odlučiti vozeći dotičnu marku, ostvariti prisustvo marke i stvarati imidž tako što će se vozila pojavljivati na kupovima kao što su svadbe visokog društvenog statusa ili društveni događaji, i na kraju , zaraditi od onih koji zapravo ne žele da kupe automobil.

A odluka JLR-a da ovaj servis ponudi baš u Londonu nije slučajna. Naime, malo se zna ali Englezi koji žive u prijestonici ne žele da imaju automobil, što je poptuno razumljivo obzirom na gužve, troškove taksi za ulazak automobilom u grad i probleme sa parkiranjem. Statistika kaže da London ima daleko najmanji procenat vlasništva automobila u Engleskoj. Čak 41% domaćinstava nema automobil u kući, dok u ostatku Engleske oko 20% domaćinstava nema vozilo.

Dmotion

megapixel logo