Prodaja novih Mercedesa u minusu u 2019.
Log in

Prodaja novih Mercedesa u minusu u 2019.

U prva dva ovogodišnja mjeseca Mercedes-Benz je širom svijeta isporučio 333.229 novih automobila, što je u odnosu na isti period prošle godine pad od 6,7 posto, koliki je pad bio i u februaru 2019. kada je isporučeno 152.690 vozila.

Smanjenje prodaje u svijetu u poređenju sa istim mjesecom 2018. godine je rezultat ukidanja prethodnih modela CLA i GLE, objašnjavaju u Mercedesu razloge za pad prodaje. U Evropi je Mercedes-Benz u februaru prodao ukupno 63.560 vozila (-0,1%). U međuvremenu, nova B-klasa je imala pozitivan efekat na prodaju u Evropi pa su isporuke porasle za 16% u Evropi, a u Njemačkoj čak više od 40%.

Mercedes-Benz-C-Class-Bremen-plant-inauguration-logo-on-grille-press-shot.jpg

U Njemačkoj je isporučeno 23.119 automobila s trokrakom zvijezdom, što predstavlja povećanje od 7,3%. To je bio najuspješniji februar posljednjih deset godina za prodaju u Njemačkoj, a rast prodaje je podstaknut prije svega novom A-klasom, novom B-klasom i novom limuzinom C-klase i karavanom. U februaru je Mercedes-Benz takođe uspio da poveća svoju ukupnu prodaju na mnogim tržištima, uključujući Francusku, Belgiju, Rusiju, Holandiju i Poljsku.

Od početka 2019. godine, Mercedes-Benz je zadržao vodeću poziciju na tržištu u premium segmentu na tržištima uključujući Njemačku, Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Švajcarsku, Portugal, Poljsku, Dansku, Južnu Koreju, Australiju, SAD, Kanadu i Južnoafričku Republiku.

Poslednji put izmenjenosreda, 13 mart 2019 18:17
megapixel logo