Infiniti zvanično potvrdio da odlazi iz Zapadne Evrope u 2020.
Log in

Infiniti zvanično potvrdio da odlazi iz Zapadne Evrope u 2020.

Ispostavilo se da su glasine sa početka godine bile istinite nakon što je Infiniti objavio plan restrukturiranja koji podrazumijeva povlačenje brenda iz Zapadne Evrope početkom naredne godine.

Japanski premijum brend će nastaviti svoje maloprodajne operacije u regionu dok se ne uspostavi "prilagođen plan tranzicije za nastavak aftersale usluga, uključujući servisiranje vozila, održavanje i popravke u garantnom roku".

U skladu sa ovim planovima, Infiniti će takođe odložiti proizvodnju modela Q30 i QX30 u fabrici u Sanderlendu u Velikoj Britaniji. Sklapanje ova dva modela prestaće sredinom 2019. godine, a Infiniti najavljuje da će rukovodstvo fabrike "razgovarati o svim uticajima na fabriku sa zaposlenima i njihovim predstavnicima".

Infiniti-QX30-201t57-1024-05.jpg

Pored toga, proizvođač automobila obećava da će raditi na pronalaženju alternativnih mogućnosti za sve zaposlene koji bi bili pogođeni njegovim povlačenjem iz Zapadne Evrope. Kada se proces završi, Infiniti će ugasiti sve svoje franšizne sporazume u regionu, „pružajući podršku i usluge potrebne za nesmetanu tranziciju“.

Posebno je interesantno da će japanski proizvođač ostati prisutan u Istočnoj Evropi, kao ni da ovi planovi neće pogoditi druga tržišta koja i dalje bilježe rast. Ostanak u Istočnoj Evropi vjerovatno je podstaknut dobroj poziciju u Rusiji.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenosreda, 13 mart 2019 18:17
megapixel logo