Volvo sprema posljednju generaciju dizela za ljeto
Log in

Volvo sprema posljednju generaciju dizela za ljeto

Volvo je kompanija koja je uvijek bila prepoznatljiva po modernim tehnologijama, a u posljednje vrijeme je jedna od kompanija koja najbrže elektrifikuje svoje modele.

Iako švedski proizvođač nudi veliki broj hibrida, to ne znači da su u potpunosti digli ruke od konvencionalnih motora. Zapravo, gotovo svaki Volvo model se nudi u verziji sa dizelskim motorima, što se očigledno neće promijeniti još bar 3-4 godine.

Naime, šef kompanije za Evropu, Lex Kerssemakers potvrdio je da je posljednja generacija dizelaša u procesu razvoja i da će biti lansirana sredinom godine.

Volvo-XC90-20230-1024-05.jpg

„U junu lansiramo dizel generacije sljedeće generacije. Oni obično traju tri do četiri godine. Tako da možda za pet ili šest godina više nećemo nuditi dizel, ”rekao je on za Autocar, potvrđujući da će dizel motori i dalje igrati važnu ulogu u kratkoročnoj strategiji Volva.

Uzimajući u obzir vremenski okvir koji je dao Kerssemakers, glasine iz prošle godine da će se nova generacija XC90 oprostiti od dizel motora može se ispostaviti da kao istina nakon svega. Volvo je nedavno osvježio svoj najveći SUV i vjerovatno će mu dati novi dizelaš ovog ljeta. Ali kada njegov nasljednik dođe za oko tri ili četiri godine od sada, nema nikakvog smisla lansirati potpuno novi model sa starim motorima.

Milan Vukićević, CGauto

Poslednji put izmenjenosreda, 13 mart 2019 18:16
megapixel logo